Isnin, 11 Mac 2013

Duit, duit, duit...

Ucu : There are three ways to be rich.

Terkejut bila tiba-tiba disapa dengan kenyataan agak panas, tapi menarik, lalu aku layankan juga.

Aku : First?

Ucu : You are born rich.

Aku : Second?

Ucu : Through business

Aku : Third?

Ucu : Your father-in-law must be rich.

Aku dah tergelak tak ingat dunia tapi control sopan sebab masa ini tengah kenduri kahwin, sebelum bapak aku yang tadi diam relaks mencelah.

Ayah : Dalam Islam, tak bagus banyak sangat duit kan. Sederhana sudah.

Ucu : ....

Terus pak cik aku tukar topic cerita pasal anak dia pula.

Aku yang tadi bercita-cita nak ikut cara ketiga terus cancel nak jadi kaya.

1 ulasan:

  1. Kah3. nice jugak. third one agak mantap la idea.

    BalasPadam